Inschrijvingen Sint-Victor Alsemberg schooljaar 2020-2021

INFOBROCHURE 

Voor het 1e jaar

Uw zoon of dochter inschrijven verloopt in drie stappen:

Stap 1: Digitaal aanmelden

Stap 2: Ontvangen van een ticket voor inschrijving via mail

Stap 3: Inschrijven in de school

 

Stap 1: Digitaal aanmelden

Wanneer u uw zoon of dochter wil inschrijven in Sint-Victor Alsemberg dan moet u uw kind eerst digitaal aanmelden. U surft daarvoor naar www.secundair-aanmelden.be. Aanmelden kan van 30 maart 2020 (vanaf 14 uur) tot en met 24 april 2020 (tot 16 uur).

Het is niet belangrijk om u als eerste aan te melden (de chronologie van aanmelden speelt geen rol bij de toewijzing van een school). Het is wel belangrijk dat u uw kind aanmeldt. Kinderen die niet zijn aangemeld tijdens deze periode kunnen enkel nog worden ingeschreven in een school vanaf 13 mei 2020 (start vrije inschrijvingsperiode). Kinderen met een broer of zus in Sint-Victor Alsemberg (secundaire afdeling) en kinderen van het personeel moeten zich ook aanmelden. Zij hebben echter voorrang en zijn steeds zeker van hun plaats. We adviseren u om uw zoon of dochter aan te melden voor meerdere scholen. Op die manier vermijdt u dat er geen school kan toegekend worden. De ordening van de aangemelde leerlingen gebeurt in de eerste plaats op basis van de schoolkeuze. Indien er onvoldoende vrije plaatsen zijn voor de aangemelde leerlingen in een school, dan zal de computer de leerlingen binnen de gemaakte schoolkeuzes toewijzen aan de hand van een toevalsnummer.

Stap 2: Ontvangen van een ticket voor inschrijving

Op 7 mei 2020 zal u een mail ontvangen van de LOP-deskundige. In die mail zal vermeld worden aan welke school uw zoon of dochter is toegewezen. Het kan zijn dat u het bericht krijgt dat uw zoon of dochter niet kon toegewezen worden aan één van de scholen van uw voorkeur. U kan uw zoon of dochter dan enkel nog inschrijven in een school vanaf 13 mei 2020 (start vrije inschrijvingsperiode).

Stap 3: Inschrijven in de school

Indien u een mail kreeg op 7 mei 2020 dat uw zoon of dochter werd toegewezen aan Sint-Victor Alsemberg, zal u worden gecontacteerd door de school voor een afspraak. De officiële inschrijvingsperiode loopt van 13 mei tot 20 mei 2020. 

Naast de administratieve verwerking van de inschrijving maken we op dat moment graag tijd voor een korte kennismaking. Voor de inschrijving vragen we u volgende documenten mee te brengen:

  • Identiteitskaart
  • BASO-fiche (indien beschikbaar)
  • Attesten (nav leerstoornissen)
  • Rapport (indien beschikbaar)
  • Bewijs schooltoelage voor indicator leerlingen

Voor extra vragen kan u steeds telefonisch contact opnemen met de school op het nummer 02/380.15.89 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De maximumcapaciteit voor het 1e jaar is bepaald op 160 leerlingen. De vrije inschrijvingsperiode voor het 1e jaar start op 13 mei 2020.

Andere jaren

We vragen u om vooraf contact op te nemen met de school. Dit kan telefonisch op het nummer 02/380.15.89 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De start van de inschrijvingen is op 6 juni 2020.

Tijdens de zomervakantie kan dat tijdens de 1e week van juli of de laatste 2 weken van augustus.

Infomomenten

Voor het 1e jaar: Op 14 januari 2020 om 19:30 uur is er een infomoment in CC De Meent te Alsemberg over de inschrijvingsprocedure.

Op donderdag 6 februari 2020 om 19:30 uur kan u terecht in de Modulerefter van Sint-Victor voor meer info over het 1e jaar.